Despre etichete şi trasee de orientare

Mie nu-mi place să pun etichete pe prietenii mei. Eu nu pot decide cine e „cel mai bun”, nu pot să compar felul în care ţin la ei şi nu aş putea să fac vreodată un clasament, la fel cum un părinte (ideal) n-ar putea alege unul dintre copiii lui, pe care să-l iubească cel mai mult.

A fost, totuşi, un moment în care am desprins pe cineva din grup şi l-am aşezat sus, unde se agaţă şi harta în cui. Nu era vorba de situarea în fruntea unui top, ci pur şi simplu de evidenţierea esenţei de „special” din relaţia noastră. Specială, pentru că trece cu fruntea sus şi peste cea mai distrugătoare-de-relaţii-interumane zicală, aia cu ochii care nu se văd. Pentru că ne-a adus împreună doar împărţirea, timp de zece luni, a unui metru liniar de PAL, iar acum, chiar dacă ne vedem o dată pe an, e ca şi cum n-ar fi trecut atâta timp, ca şi cum una din noi ar urma să scoată din ghiozdan, din geantă sau din buzunar un blocnotes în formă de Moş Crăciun, sau cu o bufniţă desenată pe el şi să spună: „Am stat aseară până la 1 să scriu asta.”

Momentul de care vorbeam a avut loc acum vreo trei ani. Eram în Straja, în locul meu preferat, cu oameni extraordinari. Făceam un traseu de orientare cu busola, unul frumos, cu lecţii de învăţat şi cu ghicitori simpatice, nu ca acum, cu nervi, căzut în râu la 1 dimineaţa şi căutat muţi prin urzici. La ultimul mut, ghicitoarea era înlocuită de câteva întrebări. Una din ele mi-a rămas în minte: „Cine e Nordul tău în viaţă?” Nu mă gândisem niciodată la asta, dar răspunsul a venit instantaneu, de la sine, de parcă, în subconştient, aş fi ştiut mereu că Nordul meu are păr blond şi ochi albaştri.  Pentru că e o persoană extraordinară, pentru că e hotărâtă şi ambiţioasă,  pentru că e „my little blonde angel”, pentru că „între noi nu au fost bariere de credinţă sau de alte convingeri”, pentru că iubeşte din toată inima şi pentru că radiază fericire.

Nordul vostru cine e?

Reclame

Niciun răspuns to “Despre etichete şi trasee de orientare”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: